ABENA KONSERNEN

FRA LEVERANDØR TIL SAMARBEIDSPARTNER

Abena begynte i det små som leverandørvirksomhet med et beskedent produktsortiment. I dag er Abena en kundeorientert samarbeidspartner, som utvikler, fremstiller og selger kvalitetsprodukter innen en lang rekke områder.

Abena-konsernet ble grunnlagt i 1953, da Jens Terp-Nielsen etablerte virksomheten Sækko A/S i Aabenraa, som hovedsakelig solgte jutesekker til landbruket. Sækko A/S utviklet seg gjennom årene til et handelsfirma og i 1980 etablerte Sækko egen fabrikk til produksjon av bleier og bind under navnet Bambo. På ottitallet startet firmaet aktiviteter med eksport til over 55 land i hele verden.

I 2003 skiftet virksomheten til Abena og sysselsetter i dag rundt 1.300 medarbeidere med et bredt sortiment innen emballasje, avfallsystemer, personlige vernemmidler, forbruksstoffer, engangsartikler og pleieprodukter.


ABENA - ET GLOBALT SELSKAP

Konsernet er i dag representert med egne selskaper i Danmark, Norge, Sverige, Tyskland, Holland, Frankrike, England og Polen. Til dette kommer da et stort antall distributører i Afrika, USA, Canada, Asia, Australia og New Zealand samt i en stripe europeiske land. Abena er et familieeid konsern med en sterk og inspirerende virksomhetskultur, der etikk, miljø og godt kjøpmannskap settes i høysetet.

I forbindelse med virksomhetens 50 års jubileum i 2003 innførte vi en felles logo i konsernet, et grønt blad, fulgt av navnet Abena. Det grønne bladet, fulgt av Abena navnet, symboliserer Abena konsernets miljøvennlige tankegang. Pr. 1. mai 2005 endret Sækko A/S navn til Abena A/S.

OX-ON A/S er en del av Abena konsernet, som med base i Aabenraa sysselsetter 1.300 medarbeidere i 20 land.

 

 

 

ABENA

 

Sweden,Finland,England,Denmark
se,fi,gb,dk